петък, 21 ноември 2008 г.

Билетите за цирк се печатат всеки ден. Представлението е същото.

С клипа, в който Станишев влиза в ролята на ватман, всички творчески аудио-визуални напъни оттук насетне до парламентарните избори през 2009-та се обезсмислят. Видеото, посветено на 47-я конгрес на БСП, е хитът на сезона. Не само в сферата “политическите послания”. Той може без съмнение да се конкурира с опитите за комерсиален визуален изказ в областта на музиката, а защо не и на киното. Театрален етюд без цвят и политически PR без вкус. Ретроградност, драматичен музикален фон и носталгия по едно време, в което очевидно ватманът и двамата пътници продължават да се “возят”. Не знам дали не е като едно време, не знам от собсвен опит много за идеите, които се представят като “същите”. Ако не ме лъже паметта, последният черно-бял клип с носталгична препратка към светлото социалистическо минало, който се завъртя в българския ефир, беше посветен на кренвирши. Сега в сходна визуална опаковка ми предлагат ...политика. Не, мерси! Ще ям пасти. И ще направя всичко възможно да не си ги купувам от социалистически сладкарници ( http://www.bsp.bg/ )

До утре вечер в другия спектакъл:

Във връзка с получени сигнали от обезпокоени граждани , че неквалифицирани водачи управляват трамваи Столична община апелира софиянци да запазят спокойствие. Гарантираме, че в градския транспорт няма опасност пътниците да подпаднат в трамваи, управлявани от неподготвен водач като Сергей Станишев. Това се казва в официално съобщение на Столична община ( http://sofia.bg/pressecentre/press.asp?open=10&sub_open=36039&nxt=0 )
Мисля, че току-що повърнах преждевременно пастите, които възнамерявах да изям. Догади ми се не от Бойко Борисов. Просто изгубих трайно апетит към политическите послания, които ми предстои да погълна. Няма да умра от глад. Лошото обаче е, че вие сте на всеки километър.

Няма коментари: